Om Smeltepunkt

om

Mig

Velkommen til Smeltepunkt, hvor kunsthåndværk og nysgerrighed forenes. Jeg er Isabel Schiller Buus, uddannet keramiker fra Det Kongelige Akademi i 2020, og jeg er dedikeret til at udforske grænserne af, hvad keramik kan være. 

På mit værksted er der plads til det upræcise og uperfekte. Hvert et objekt jeg skaber, bliver formet med intuitionen i mine hænder og glasurens kemi i brændingerne. Jeg har aldrig fuldkommen kontrol over min proces - og det elsker jeg. 

Om

Smeltepunkt

Navnet Smeltepunkt er en hyldest til den raffinerede verden af glasurkemi bag keramik.

Glasur består af en række forskellige råmaterialer, som eksempelvis kvarts, kridt eller kaolin, som kan justeres og kombineres i forskellige mængder for at ramme det ønskede udtryk. Kaolin har eksempelvis et højt smeltepunkt på 1770℃ og kan tilsættes i en glasur, hvis man ønsker et mere mat udtryk, eller hvis en glasur løber for meget.  

Det er præcis dette nørderi og denne leg med materialet, jeg er fascineret af. Jeg stræber nemlig efter at vise jer, præcis hvor vidunderlig og særlig glasur kan være; det kan udvikles til at ligne en udtørret søbund, dråber af vand eller havskum. Mulighederne er uendelige. 

Smeltepunkts univers er en dialog mellem mine hænder og materialets muligheder. Jeg har altid en idé om, hvordan jeg ønsker et objekt skal se ud, men det er i sidste ende glasuren, der har magten. Alt er ude af min kontrol, når jeg sætter glasurbrændingen i gang og derfor bliver jeg aldrig træt af at lave keramik. I ovnen skummer, krakelerer og bobler de glasurer, jeg har påført på lerets skærv.